Cel Projektu

Celem projektu jest podniesienie jakości i efektywności kształcenia praktycznego w  Technikum nr 6 w Zespole Szkół  Gastronomiczno – Hotelarskich w Tarnowskich Górach poprzez organizację staży uczniowskich dla 150 uczniów i uczennic klas III i IV kształcących się na kierunkach kształcenia technik hotelarstwa, technik organizacji turystyki i technik żywienia i usług gastronomicznych.
Każdy uczestnik/uczestniczka odbędzie staż uczniowski w wymiarze 140 h zegarowych. Za zrealizowany wymiar godzin stażu uczniowskiego uczestnicy i uczestniczki projektu otrzymają stypendium stażowe.
Projekt realizowany będzie w ciągu dwóch lat szkolnych 2024/2025 i 2025/2026.
Okres realizacji projektu 02.09.2024 – 31.08.2026.
W wyniku realizacji projektu kwalifikacje nabędzie 150 osób kierunkach technik hotelarstwa, technik organizacji turystyki i technik żywienia i usług gastronomicznych.
Wartość całkowita projektu: 844 882,50 zł
Dofinansowanie: 760 394,25 zł
w tym:
Wartość dofinansowania z UE:  718 150,12 zł
Budżet Państwa: 42 244,13 zł


Projekt współfinansowany z Europejskiego Funduszu Społecznego Plus, w ramach Programu Fundusze Europejskie dla Śląskiego  2021 – 2027 Priorytet FESL.06 Fundusze Europejskie dla edukacji Działanie FESL.06.03 Kształcenie zawodowe

#Fundusze UE